День пам'яті жертв Голодоморів

За покликанням серця та на виконання Плану заходів Харківської обласної військової адміністрації у зв’язку із 90-ми роковинами Голодомору 1932-1933 років в Україні у ході підготовки до Дня пам’яті жертв Голодоморів, який традиційно відзначається щорічно 26 листопада, заклади освіти Салтівського району значно активізували виховну роботу.

У ХХ сторіччі українці тричі пережили масовий голод: у 1921-1923, 1932-1933 і 1946-1947 роках. Наймасштабнішим був Голодомор 1932-1933 років – саме його нині називають геноцидом українського народу.

На офіційних сайтах всіх закладів, в батьківських групах у соціальних мережах розміщені інформації під гаслом «Забуттю не підлягає».

З педагогічними працівниками дошкільних, загальноосвітніх та позашкільних закладів проведено інформаційні наради за темою «Як говорити про Голодомор в Україні, на Харківщині з дітьми».

Організовано конкурси дитячих малюнків за цією скорботною темою, онлайн-презентації яких висвітлено на сайтах закладів та у соціальних мережах.

На уроках історії, правознавства, української літератури та годинах спілкування у дистанційному режимі вчителями-предметниками та класними керівниками розкрито теми: «Жнива скорботи», «Минуле стукає у наші серця», «Голодомор мовою фактів», «Села Харківщини в роки Голодомору 1932-1933 років», «Голод на Харківщині», «Правові аспекти Голодомору в Україні» та інші.

Педагоги району запросили учнів та їх батьків до участі у Хвилині мовчання в пам’ять жертв Голодоморів, яка проводиться у межах загальноукраїнської акції «Засвіти свічку». У цей час кожен охочий може долучитися до вшанування закатованих голодом співвітчизників та встановити свічку на підвіконні. Акція є виявом скорботи за жертвами і віри у те, що в майбутньому подібні трагедії не повторяться.


Галерея "День пам'яті жертв Голодоморів (листопад)"

Кiлькiсть переглядiв: 85